pühapäev, 27. veebruar 2011

 Terve ja rahuldustpakkuv suhe paneb sind ennast hästi tundma nii iseenda kui oma partneri suhtes. Teil on koos lõbus ning te saate mõlemad jääda iseendaks.
Kuigi kõik suhted on erinevad, iseloomustab terveid suhteid järgmine:
  •  Turvalisus. Hea suhte puhul tunned sa ennast turvaliselt. Sa ei pea muretsema selle pärast, et su partner võiks sulle füüsiliselt või emotsionaalselt haiget teha ning sa ise ei tunne kiusatust talle haiget teha. Samuti võid sa oma meelt muuta, kasvõi vahekorda astumise osas, ilma et sa peaksid muretsema, kuidas su partner sellele reageerib. 
  •   Ausus. Sa ei varja oma partneri eest midagi olulist ning saad öelda täpselt seda, mida mõtled, ilma et peaksid kartma naerualuseks jäämist. Saad tunnistada oma vigu ja lahendada erimeelsusi ausalt oma arvamust avaldades. 
  •  Tunnustamine. Te võtate teineteist täpselt nii, nagu te olete. Sa hindad oma partneri erilisi iseloomujooni, nagu näiteks häbelikkus, ja ei üritagi teda mingil moel „korda teha.“ Kui sind need jooned häirivad, ei peaks sa selle inimesega koos olema.
  •  Austus. Te hindate teineteist kõrgelt ja sa ei tunne ennast oma partnerist ei paremana ega tema kõrval alaväärsena. Te austate teineteise õigust jääda eriarvamusele. 
  •  Nauding. Hea suhe ei koosne ainult sellest, kuidas inimesed teineteist kohtlevad, vaid see peab olema ka nauditav. Kui see ei ole nauditav, siis miks üldse vaeva näha? Kui teie suhe on rahuldustpakkuv, tunned sa ennast oma partneri kõrval energilise ja elurõõmsana ning te saate koos elu nautida.

  Terve suhte vastandiks on ”ahistav” suhe, milles esineb ärakasutamine ja ebaausus. Sellises suhtes keerleb kõik kontrolli, hirmu ja austuse puudumise ümber. Reeglina kontrollib üks partneritest teist, külvates hirmu ja viha. Ahistavas suhtes võib ette tulla ähvardusi, partneri naeruvääristamist ja süüdistamist, armukadedushooge ja otsest vägivalda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar